Föreläsning för blivande innovationsrådgivare

Postad den 29 okt, 2015 | Inga kommentarer »

En heldag om PR, med föreläsning och webbkurs. Det är en del av utbildningen för Sveriges första utbildning för diplomerade innovationsrådgivare, och PR-kiosken står för leveransen.

Heldagen om PR genomförs den 27 november och är starten på den del av utbildningen som handlar om marknadsföring. Behovet av marknadsföring underskattas ofta av nya företagare, och just PR lämpar sig särskilt väl för mindre bolag. Anledningarna är flera: 

  • PR är kostnadseffektivt – man får ”betala” genom att lägga ner egen tid på PR-arbetet.
  • Små och nystartade företag har ofta intressanta verksamheter, och kan rentav vara nyhetsstoff i sig själva. 
  • Den som driver företaget har ofta ett starkt engagemang, vilket uppskattas inte minst av journalister.   

Diplomerad innovationsutvecklare är en ny definition på en yrkesroll där man ska kunna leda och utveckla ett innovationsprojekt fram till marknad i små och medelstora företag. Andra yrkesroller kan vara innovationsrådgivare, med till exempel anställning på Almi. Många går också utbildningen för att satsa på en egen idé och bli egenföretagare.

Det berättar Robert Nilsen, rektor på Idéum yrkeshögskola i Lidköping. 

Utbildningen, som är ettårig, har som huvudsaklig målgrupp kreativa människor med egna idéer som de vill förverkliga och starta eget.

Utbildningen finansieras av Myndigheten för yrkeshögskolan, Lidköpings kommun och Västra Götalandsregionen. Skolan ägs av Centrum för Innovation och Entreprenörskap i Lidköping AB, med Lidköpings kommun och Svenska Uppfinnareföreningen som ägare.

 

 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. Läs mer | Stäng
Meny